Skoda

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkiopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Skoda ) Zasilanie radia



 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum SKODA Forum Strona Główna -> ( Skoda ) Car audio,CB radio, nawigacja, alarmy, komputery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dom.1234

Czytelnik



Dołączył: 25 Lis 2018
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): kraków
Posiadane auto: skoda fabia II 1,4 TDI 2008
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 26 Lis 2018, 16:40
Temat postu:

Zasilanie radia


Witam
Chciałem sie dowiedzieć czy w przypadku niewiadomego braku napięcia w przewodzie zasilania radia (Oczywiście radio sprawne jak i również bezpieczniki) POWER 12+, można zmostkować przewód zasilania z przewodem Memory 12+( w którym jest napięcie cały czas). Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego że zasilanie radia nie będzie zależne od pozycji stacyjki, ale nie wiem czy takie rozwiązanie nie będzie niosło za sobą jakiś problemów np. zbyt wysokiego prądu w przewodzie Memory podczas działania radia i tym samym uszkodzenia bezpiecznika. Co o tym sądzicie ?

Samochód: skoda fabia II 1,4 tdi 2008r.
Powrót do góry
olop

Auto Maniak



Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 572
Skąd jesteś (miejscowość / region): w-wa
Posiadane auto: vw
Piwa: 77/0
Wysłany: Pon 26 Lis 2018, 18:23
Temat postu:

Re: ( Skoda ) Zasilanie radia


Napraw przewód i podłącz radio zgodnie ze sztuką. Druciarstwo może spowodować zapaleniem się auta - tego chcesz?
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo.
Powrót do góry
dom.1234

Czytelnik



Dołączył: 25 Lis 2018
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość / region): kraków
Posiadane auto: skoda fabia II 1,4 TDI 2008
Piwa: 0/0
Wysłany: Pon 26 Lis 2018, 19:27
Temat postu:

Re: ( Skoda ) Zasilanie radia


Jeżeli byłaby możliwość podłączenia zgodnie ze sztuką , zrobiłbym to i nie pisałbym o tym na forum. Odsyłam cię do drugiego tematu pt."Brak napięcia w przewodzie zasilającym radio" w którym to opisuje problem, a ty w odpowiedzi wysyłasz mi link to jakiegoś screena mojej wypowiedzi. Po co to robisz??? Każdy kto opisuje jakiś problem chce uzyskać konkretna odpowiedz,a nie jakieś bezwartościowe linki, jeżeli nie masz pomysłu an rozwiązanie problemu , nie wypowiadaj się w ten sposób.
Powrót do góry
olop

Auto Maniak



Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 572
Skąd jesteś (miejscowość / region): w-wa
Posiadane auto: vw
Piwa: 77/0
Wysłany: Wto 27 Lis 2018, 17:11
Temat postu:

Re: ( Skoda ) Zasilanie radia


Czego się pienisz chciałeś odpowiedzi to ją otrzymałeś
_________________
Jeżeli pomogłem postaw piwo.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum SKODA Forum Strona Główna -> ( Skoda ) Car audio,CB radio, nawigacja, alarmy, komputery Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1





 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Skoda ) Car audio,CB radio, nawigacja, alarmy, komputery


Skoda

Octavia

18 900

2010r.

161 000 km

mazowieckie

Skoda

Octavia

51 800

2014r.

131 000 km

śląskie

Skoda

Fabia

10 900

2006r.

88 000 km

lubelskie

Skoda

Fabia

17 900

2011r.

84 088 km

śląskie

Skoda

Rapid

32 500

2015r.

154 943 km

małopolskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group



Partnerskie fora dyskusyjne: FABIACLUB.PL   



Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2019 Created by idealneT and OM System